Αρχική Σελίδα

Το φαγητό αποτελεί μορφή πηγαίας έκφρασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενώνει πολιτισμούς, φέρνει τον κόσμο κοντά και πρόκειται για μια ευκαιρία έκφρασης, δημιουργικότητας και φαντασίας. Γι’ αυτό και η τοπική κουζίνα κάθε φορά αποκαλύπτει σπουδαίες πτυχές του εκάστοτε πολιτισμού, του τρόπου ζωής των ανθρώπων και των συνθηκών που επικρατούν εκεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η ελληνική κουζίνα έχει πολλά να διδάξει.

Το Μεγαλείο της Ελληνικής Γαστρονομίας

Η ελληνική γαστρονομία έχει τις ρίζες της στην Αρχαιότητα. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα σιτηρά, τα εποχικά λαχανικά και φρούτα, τα όσπρια και τα θαλασσινά αποτελούσαν ανέκαθεν τη βάση της κουζίνας στην Ελλάδα. Η παράδοση κάθε τόπου έφερε παραλλαγές σε αγαπημένα κλασικά φαγητά, πολλά από τα οποία διαφημίζουν τη χώρα στα μήκη και τα πλάτη της Γης. Συνταγές όπως ο μουσακάς, τα γεμιστά, οι ντολμάδες και οι πίτες με τυρί φέτα, σπανάκι και άλλα χόρτα και μυρωδικά, είναι τα ενδεικτικά μονάχα παραδείγματα αγαπημένων φαγητών παγκοσμίως. Το ίδιο συμβαίνει και με το βασιλιά του ελληνικού street food, το σουβλάκι.

Σε ένα τέτοιο λαμπρό τοπίο, όπως είναι αυτό της γαστρονομίας, πολυβραβευμένοι σεφ έρχονται να προσθέσουν τη δική τους πινελιά. Μεταπλάθουν το κλασικό σε μια νεότερη πρόταση, με σύγχρονες τεχνικές και με την προσθήκη νέων υλικών, πάντοτε, όμως, με σεβασμό στην παράδοση. Επιπλέον, πολλά ελληνικά εστιατόρια αποκτούν παγκόσμια φήμη, χάρη στις προσπάθειες νέων ανθρώπων και ταλαντούχων μαγείρων με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

Ενημερωθείτε για τα τεκταινόμενα σε αυτό τον υπέροχο κόσμο, τον κόσμο της ελληνικής κουζίνας. Μάθετε τα τελευταία νέα, τις τάσεις που επικρατούν στη διατροφή και τα νέα hot στέκια. Δοκιμάστε πρωτόγνωρους γευστικούς συνδυασμούς και παραμείνετε μπροστά από τις εξελίξεις. Γιατί το ελληνικό φαγητό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονότονο, επίπεδο και ξεπερασμένο. Αντιθέτως, συνθέτει έναν κόσμο γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς, που ανταμείβει με εξαιρετικές γεύσεις και προτάσεις όσους τον αναζητήσουν!